UGGLANS MÅNADSBOK

21 april - 20 maj 2017

Den hemliga kvinnan

Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg,
21 april - 20 maj 2017,
pris 199 kr


Louise lever lyckligt med sin man och driver ett café. Men mitt i sommarens högsäsong dyker en främling upp och hävdar att Louise heter Helene och är hans hustru, försvunnen sedan tre år. DNA-prover visar att Louise är Helene, gift, har barn och är arvtagare till ett företagsimperium. Vad hände natten då hon försvann?

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 april - 20 maj 2017

Krigshästen och andra kämpar

Krigshästen och andra kämpar av Arto Paasilinna,
21 april - 20 maj 2017, pris 59 kr

Krigsvintern 1942. Två sovjetiska soldater (partisaner som landsätts luftvägen) är på underrättelseuppdrag i Finland. Leningrad är belägrat av tyskarna och finnarna har ryckt fram ända till Svir. Savolenko och Kunitsin är goda sovjetmedborgare men inte så benägna att blint följa de order som ges. I samband med en spontan på-kul-bombning av ett mejeri i Kymmenedalen hamnar de av misstag mitt i fiendeland.

Nyheter

 

Ekstedt över öppen eld
Ekstedt över öppen eld av Niklas Ekstedt

Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska.

Törst
Törst av Jo Nesbø

En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism - ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet.

Häxan
Häxan av Camilla Läckberg

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård.Sökandet engagerar hela samhället och när Linnea hittas mördad sprider sig skräcken. Kan fler flickor vara i fara? Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

Syndafloder
Syndafloder av Kristina Ohlsson

Fredrika Bergman och Alex Recht upptäcker tidigt ett samband mellan en rad mordfall och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. En intensiv och spännande kriminalroman där allt som en gång gömts åter plockas fram i ljuset.

Beppe testar
Beppe testar! 15 godisexperiment av Beppe Singer

Kolla vad vanligt godis innehåller och vad som kan hända om man tillsätter något spännande som orsakar kemiska reaktioner. Beppes 15 godisexperiment passar för alla nyfikna gottegrisar!

Hinsides brinner
Hinsides brinner av Albin och Karin Alvtegen

Det har gått ett år sedan det första äventyret i Nyckeln till Hinsides och det har blivit sommarlov igen. Linus, hans handikappade syster Linnéa och deras mamma är kvar i lägenheten i Stockholm när Lionora plötsligt skickar ett meddelande från Hinsides: Hinsides brinner! Jag behöver din hjälp.

Sydamerika - min matpassion
Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2017 - Klara Lind!

Kärleken till det sydamerikanska köket har funnits hos Klara Lind sedan barndomsåren i Guatemala och Costa Rica där hennes föräldrar arbetade. Här bjuder hon på läckra recept influerade av smakminnena från dessa år.

Ditt liv och mitt
Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson

En berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Alla tre vill leka två
Alla tre vill leka två av Maria Nilsson Thore

Det är sent på förskolan Ärtan, alla barn har gått hem utom Ester och Valle. Men det gör ingenting, för de har väldigt roligt tillsammans - tills de upptäcker att Idde också är kvar. Hur ska leken bli rolig igen när alla tre bara vill leka två?