UGGLANS MÅNADSBOK

21 juni - 20 juli 2017

Imorgon kommer jag att sakna dig

Imorgon kommer jag att sakna dig av Heine Bakkeid,
21 juni - 20 juli 2017, pris 199 kr.

Den tidigare förhörsledaren Thorkild Aske släpps ut från fängelset. Han låter sig övertalas att bosätta sig på en fyrholm långt upp i norr för att hjälpa till i sökandet efter en ung man. Den lokala polisen har avskrivit försvinnandet som en drunkningsolycka, men modern kan inte komma till ro innan de har hittat kroppen. Det blir Askes uppgift att hitta hennes son, att hämta tillbaka honom från havets vågor.

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 juni - 20 juli 2017

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av
Jenny Colgan, 21 juni - 20 juli 2017, pris 59 kr.

Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon är förälskad: i den vackra kuststaden hon kallar hemma, i sitt bageri på strandpromenaden, och mest av allt i sin pojkvän. Men under ytan gnager en oro. Den milda sommarbrisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig.

Ugglans Boksommar 2017
Klicka för att bläddra.

Nyheter

 

Ta plats
Ta plats - med ansvar och generositet av Mia Törnblom

Att ta plats handlar om att ge oss själva utrymme nog att våga leva de liv vi drömmer om utan att knuffa undan någon annan. Generositet och värme gör världen bättre – och just nu behövs det mer än någonsin.

Det förlovade landet
Det förlovade landet av Mari Jungstedt

Ett brutalt mord på en utlandssvensk i semesterparadiset Gran Canaria sammanfaller med en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på ön.

Top dogg
Top dogg av Jens Lapidus

Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet. Tredje och sista boken om det omaka paret Teddy och Emelie.

Den tunna blå linjen
Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson

Det är en orolig tid. Fredagen den trettonde november 2015 exploderar det i Paris och genom Europa rör sig flyktingströmmar norrut. Ryktet: en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat. I terrorns skugga jagar Leo en helt annan sanning som ställer honom och John inför en sista prövning. Sista boken om Leo Junker.

Alex bästa tips och trix
Alex bästa tips och trix av Alexander Hermansson

En av Sveriges youtube och tv-profiler har samlat sina bästa trix. Är det något som Alex gillar så är det trix! Här får vi läsa om partytrix, trolleritrix, gympatrix, morgontrix, rittrix och inte minst livstrix, som att skilja på läskigt och farligt, och hur vi kan peppa oss själva.

I djupt vatten
I djupt vatten av Paula Hawkins

En ensamstående mamma och en tonårsflicka hittas döda på botten av en flod med bara några veckors mellanrum. I utredningen av dödsfallen grävs en mycket komplicerad historia fram. Ny gastkramande psykologisk thriller av författaren till Kvinnan på tåget.

Alla tre vill leka två
Alla tre vill leka två av Maria Nilsson Thore

Det är sent på förskolan Ärtan, alla barn har gått hem utom Ester och Valle. Men det gör ingenting, för de har väldigt roligt tillsammans - tills de upptäcker att Idde också är kvar. Hur ska leken bli rolig igen när alla tre bara vill leka två?

Lilla visboken
MÅNADENS BARNBOK
21 MAJ - 20 JUNI 2017

Lilla Visboken av Alice Tegnér, pris 129 kr

En visbok för de allra minsta! Alice Tegnérs sångskatt tillsammans med de ljuvliga bilderna av Elsa Beskow. Tryck på knappen, lyssna på musiken och sjung tillsammans!

Hemmet
Hemmet av Mats Strandberg

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.